• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curaçao sport nec en curaçaoCURAÇAO – Vanaf volgend seizoen staat Curaçao niet meer op het shirt van NEC. Dat betekent dat de samenwerking niet verdergaat. De Nijmeegse club maakte dit gisteren bekend. We vroegen een aantal lokale voetbalfanatici naar hun mening. Zijn zij verrast door dit nieuws?

“Voor mij en de club is dit goed nieuws”, lacht Richinel Eustatius. De coach van Centro Barber doelt hiermee op de mogelijkheid dat lokale talenten de kans krijgen in de jeugdopleiding van NEC, een van de drie doelstellingen van het partnership. Hierdoor raakte Barber twee jaar geleden Shanon Carmelia kwijt aan de Nederlandse eredivisieclub.

Nieuw contract?
Scout Percy Pasial is zeer betrokken bij het lokale voetbal. Voor Pasial kwam het nieuws vrij onverwacht. “Heel zonde dat het project straks alweer stopt. Door deze samenwerking hebben de lokale jongens een mooie kans om prof voetballer te worden. Daarom vind ik dat de partijen opnieuw om de tafel moeten gaan zitten om een nieuw contract te tekenen.”

Voetbalstructuur
“Jammer dat ik volgend seizoen geen Curaçao meer op het shirt van NEC voorbij zie komen bij Studio Sport. Dat geeft je toch een trots gevoel”, stelt Peter Kleine, secretaris van CVV Willemstad. “De doelstelling dat NEC het Curaçaose voetbal naar een hoger niveau wilde tillen, heb ik niet kunnen ontdekken. Ze verzorgden soms wel een clinic, maar de voordelen voor de voetbalstructuur op het eiland heb ik nooit gezien.”

Vaste coördinator
Volgens Kleine is het jammer dat er van NEC niemand is die het project vanuit Curaçao coördineert. “Toen NEC bij ons op bezoek was, heb ik weleens gesproken met oud-profvoetballer Willem Korsten. Hij zou het project hier gaan begeleiden. Zonde dat dit niet is doorgegaan. Pas dan had je het niveau echt kunnen opkrikken.” De secretaris van Willemstad is er nog steeds van overtuigd dat er op Curaçao wel degelijk talent is. “Maar op de een of andere manier komt het er niet uit. Vreemd, in andere sporten zoals honk- en softbal lukt het wel.”

www.versgeperst.com