• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curaçao sport nec en curaçaoCURAÇAO – Wat in 2008 begon als een ambitieus project om onder meer lokale jongens de kans te geven in de jeugdopleiding van NEC, is ruim twee jaar later alweer voorbij. Na dit seizoen gaat de stekker uit de samenwerking tussen NEC en Curaçao. De club kan dus op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.

Volgens algemeen directeur Jacco Swart is het geen verrassing dat Curaçao stopt met de sponsoring van de Nijmeegse eredivisionist. Tegenover Omroep Gelderland verklaarde Swart dat Gregory Elias (de financierder van de samenwerking) eerder had aangegeven dat ze waarschijnlijk niet door zouden gaan.

Lokale talenten
Het project bestaat uit drie pijlers. De Nijmeegse eredivisionist speelt met Curaçao op de borst om een positief beeld van het eiland uit te dragen. Jaarlijks krijgt een aantal Curaçaose talenten in de leeftijd van 14 tot 20 jaar de kans zich in Nijmegen verder te ontwikkelen. Om iets terug te doen voor deze football drain, helpt NEC mee met het verbeteren van de plaatselijke voetbalstructuur. Twee keer per jaar stuurt de club een trainer naar het eiland om collega’s bij te scholen.

Inkomsten
Uit onderzoek is gebleken dat NEC vorig seizoen ongeveer 750.000 euro aan shirtsponsorinkomsten heeft ontvangen. Een bedrag waarin de opbrengsten uit rugsponsoring ook zijn meegerekend. Het exacte sponsorbedrag van Curaçao willen de partijen niet bekendmaken.

Optie
NEC en Curaçao hadden een optie om het contract, dat dus loopt tot 1 juli 2011, met twee jaar te verlengen. Maar dat laatste gaat dus niet gebeuren. Met een uitgebreid achtergrondverhaal berichtte Versgeperst.com in mei al uitgebreid over de moeizame voortgang van de bijzondere samenwerking tussen NEC en Curaçao.

www.versgeperst.com