• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curaçao sport rugbyCURAÇAO – Voor de twaalf nieuwe scheidsrechters stond er afgelopen weekend meteen een mooie test op het programma. De arbiters mochten de wedstrijden bij het Bavaria Beach Rugby toernooi in goede banen leiden. Hoe kijkt de rugbybond terug op het debuut van deze ‘rookies’.

“De jongens hebben het heel goed gedaan. Ik heb geen klachten ontvangen van spelers of trainers. Het blijkt wel weer dat het nodig is om een cursus te volgen. Het vak van een rugbyscheidsrechter is echt niet makkelijk”, concludeert Arthur Hogesteger, voorzitter van de Nederlands Antilliaanse Rugby Federatie (NARF). Naderhand hebben de scheidsrechters de wedstrijden met een aantal officials van de Internationale Rugby Bond (IRB) op een groot videoscherm teruggekeken en geanalyseerd.

‘Zinnige cursus’
De nieuwe arbiters floten zaterdag alleen de ochtendwedstrijden, die van de beginners. De grote wedstrijden van onder andere Wara Wara stonden onder leiding van andere ‘referees’. Volgens Hogesteger is de cursus zeker zinnig geweest. “Van de twaalf cursisten hebben we er acht die interesse hebben om af en toe te fluiten, waarvan er vier serieus verder willen gaan als scheidsrechter.”

All-stars
Het Bavaria Beach Rugby toernooi werd trouwens gewonnen door de Caribbean All-stars. Dit team hield Wara Wara en Netherlands Antilles Rugby Federation – Talents voor.

www.versgeperst.com