• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Jane WeststrateCURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met Jane Weststrate. Zij is de golf prof van Santa Barbara Plantation.


Curacao Sport - Vers Zweet Jane Weststrate

Wat doe je hier?
“Vier maanden geleden ben ik naar Curaçao verhuisd omdat ik als golf prof door Santa Barbara Plantation werd aangesteld. Ik werk nu op de golfbaan van de plantage, de ‘Old Quarry Golf Course’, en daar geef ik begeleiding aan mensen die willen leren golfen of die hun techniek willen bijschaven.”

Hoe ben je in de sport terecht gekomen?
“Zeven jaar geleden ben ik samen met mijn oma en moeder gestart met golfen. Drie generaties en met 63 jaar leeftijdsverschil, aangezien mijn oma pas op haar 79ste is begonnen. Wij werden alle drie even fanatiek. Mijn oma, die ondertussen 86 is, golft nog drie keer per week.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Mijn allermooiste sportieve ervaring was mijn eerste ‘hole in one’ op 25 mei 2009 tijdens een PGA wedstrijd. Dit gebeurde op ‘hole 6’ van de Texelse golfclub. Vervolgens was het behalen van mijn PGA-diploma aan het Van Swinderen Golf College in Nederland een grote mijlpaal in mijn carrière. Hierdoor werd mijn droom om van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken werkelijkheid.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Mijn grote voorbeeld in golf is en blijft Tiger Woods. Zijn lichaamsbouw is ideaal om technisch de perfecte bewegingen uit te kunnen voeren. Bovendien heeft hij een hele goede mentale instelling om zich vast te bijten en aan de top te blijven.”

Wat is je ultieme doel?
“Mijn ultieme doel in de golfsport is om manager van een golfcomplex te worden. Voordat ik aan de golfopleiding begon, studeerde ik Business Management & Marketing in Antwerpen. Door deze twee opleidingen te combineren en ondertussen veel ervaring op te doen, ben ik op weg om dit doel te bereiken.”

3 reacties op “Vers zweet van golfinstructrice Jane Weststrate”

 1. Dag Jane,
  hartstikke tof zeg. Ik had echter een vraagje. Ik zou ook graag een golfpro/instructeur willen worden en zou graag hiervoor met je in contact willen komen. Ik ga voor een week in november naar Curacao. Mag ik je dan contacteren? Ik verblijf in het appartement van Bon Bini en ga wel af en toe golfen. Als ik je kan ontmoeten zou dit gigantisch zijn. Ben je nog altijd werkzaam bij Santa barbara plantation? Overigens ben k een week daarvoor op Aruba voor een golfaragement op Divi village and beach resort. In afwachting op je reactie verblijf ik.

  Met vriendelijke groet,
  Giovanny Daal

 2. Een leuk interview. Wij kennen Jane, zij geeft ons sinds kort golfles en hoewel ze pas 23 jaar jong is, ervaren wij haar als een volleerde professional met een natuurlijk talent om de in en outs van de golftechniek op anderen over te brengen. Het zou ons niet verbazen als al heel snel ook haar ambitie als manager kan invullen.

 3. Whoehoe !! You go girl !! Hang on to your eyeballs and drive them nuts !!
  Mooie lucht op die foto. Zie je dat vaak daar 🙂