• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Leroy Fer - FeyenoordCURAÇAO – Het zit onze lokale voetbaltoppers niet mee. Vurnon Anita maakte gistermiddag zijn rentree na bijna een maand blessureleed. Maar na een half uur moest hij alweer de kleedkamers opzoeken. Terwijl Anita net is hersteld van zijn blessure, liep zijn boezemvriend Leroy Fer een spierscheuring op.

De aanvoerder van Feyenoord beleefde gisteren de zwartste dag uit zijn carrière. In de uitwedstrijd tegen PSV raakte Fer al na tien minuten geblesseerd. Vanuit de kleedkamer moest hij machteloos toekijken hoe zijn ploeg met 10-0 (!) werd vernederd. Uit onderzoek is gebleken dat Fer een scheur in de buitenste band van zijn rechterknie heeft opgelopen. Hierdoor is hij pas na de winterstop weer inzetbaar.

Team steunen
“In eerste instantie wilde ik gewoon doorspelen, ik wilde het team niet in de steek laten”, zei Fer tegen Feyenoord.nl. “Maar de medische staf hield me tegen en achteraf ben ik daar blij mee, want anders had de blessure ook ernstiger uit kunnen pakken. Nu ga ik mij volledig richten op mijn herstel en probeer ik mijn ploeggenoten te steunen waar ik kan.” De aanvoerder beleeft met de Rotterdammers een dramatisch seizoen. Na tien competitiewedstrijden staat Feyenoord met 8 punten op de 15e plaats.

Rode kaart
Fers vriend Vurnon Anita was gistermiddag een van de hoofdrolspelers in het duel tegen Excelsior (2-2). Na een half uur stuurde scheidsrechter Jan Wegereef de Curaçaoënaar van het veld. De Ajacied maakte een onschuldige tackle op Guyon Fernandez. Tot grote verbazing trok Wegereef de rode kaart. Vanmiddag werd duidelijk dat de aanklager betaald voetbal de zaak heeft geseponeerd. Dit betekent dat Anita niet wordt geschorst en woensdag gewoon mee kan spelen in het competitieduel tegen sc Heerenveen. 

Zie hoe Fer zich verstapt en een spierscheuring oploopt (na 36 seconden)

De rode kaart van Anita

www.versgeperst.com