• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Leroy FerROTTERDAM – Feyenoord-speler Leroy Fer is geboren en getogen in Nederland. Maar om nu te zeggen dat de 19-jarige middenvelder met Antilliaanse ouders zich voor 100 procent Nederlander voelt? “Ik ben Nederlander maar ik voel me Antilliaan.” Daarom vroeg zijn coach Mario Been hem te assisteren met een voetbalclinic op Curaçao.

Daar hoefde Fer uiteraard niet lang over na te denken. Been en Fer zullen in de proeftraining vooral ingaan op het leven als profvoetballer. “Samen met Mario probeer ik de kinderen met onze verhalen duidelijk te maken hoe het is om als profvoetballer te leven. We vinden het erg belangrijk dat we alle kinderen een eerlijke kans kunnen bieden. Hopelijk kunnen we al die jonge voetballers daar op deze manier mee helpen”, verduidelijkt de basisspeler van Feyenoord en Jong Oranje.

Ruilbeurs
De clinic vindt op 29 december plaats in het SDK stadion en is bedoeld voor jongens en meisjes van zes tot zeventien jaar. Het programma is uitgesplitst in zes delen, drie trainingen in de ochtend en drie in de middag. De voetbaldemonstratie staat onder leiding van het Feyenoord-duo en de technische staf van de Nederlands Antilliaanse Voetbal Unie (NAVU). Naast de clinic krijgt iedereen de mogelijkheid om in het stadion onderling sportkleding, schoenen, vaantjes, handtekeningen en foto’s van bekende sporters te ruilen tijdens de eerste editie van de Sport-Ruil Expo.

Familiemens
Nog even terug naar Fers Curaçaogevoel. Als het enigszins uitkomt met zijn drukke voetbalbestaan bij Jong Oranje en Feyenoord, dan vliegt hij iedere zomer en winter naar Curaçao. “Als ik het vliegtuig uitstap, voel ik me direct veel relaxter.” Het eerste wat Fer doet als hij is geland? “Dan ga ik zo snel mogelijk naar mijn opa en oma in Brievengat, waar ik altijd logeer. Na zo’n lange vlucht heb je veel honger. Een vriend van mij heeft bij aankomst wel eens voorgesteld om eerst even wat te eten, maar dat zag ik niet zitten. Als ik weer op het eiland ben, wil ik zo snel mogelijk naar opa en oma.” Als Leroy eenmaal is bij gekletst, gaat hij het liefst samen met zijn Curaçaose vrienden en familie naar het strand. “Grote en Kleine Knip zijn mijn favoriete strandjes om tot rust te komen. Ook op Mambo kun je lekker chillen.”

Rappende Fer
Buiten het voetbal is Fer een liefhebber van rap. Eerder nam de Feyenoorder al een rap op met zijn ploeggenoten Diego Biseswar en Giorginio Wijnaldum. Op dit moment is hij samen met de Curaçaose Ajacied Vurnon Anita bezig met een rap. Waar de rap over gaat, dat wil Fer nog niet zeggen. “Ik ga vaak om met Vurnon en zo zijn we op het idee gekomen om samen te rappen. Puur voor de fun, het is niet de bedoeling dat we een single gaan uitbrengen.”

1 reactie op “Feyenoorder Leroy Fer laat Curaçaohart spreken”

 1. Hallo Leroy Fer.
  Wij willen graag op 21 april een interview met u hebben.
  Wij zijn van de kinderpersbureau Zoetermeer.
  Zou u mij terug mailen.
  Of wij een afspraak kunnen maken.
  We horen het snel.
  Groetjes:Kinderpersbureau Zoetermeer
  Van:Soufiane,Mohsen,Wadem,Erdem