• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Rugby ScheidsreschtersCURAÇAO – Curaçao heeft er twaalf nieuwe rugbyscheidsrechters bij. De fanatiekelingen die vorige week onder leiding van de Internationale Rugby Bond (IRB) de ‘level 1’ cursus hebben gevolgd, zijn klaar met het eerste gedeelte van de opleiding. Maar de kersverse scheidsrechters zijn nog lang niet klaar.

De Nederlands Antilliaanse Rugby Federatie (NARF) is van plan in februari 2011 weer cursussen aan te bieden, waaronder level 2 opleiding voor gevorderden. “De level 1 cursus is echt voor beginners”, vertelt NARF president Arthur Hogesteger.

Internationale wedstrijden
“Wij willen uiteindelijk ook de level 2 en level 3 cursussen geven, zodat onze scheidsrechters ook internationale wedstrijden kunnen fluiten. Teams die uit het buitenland komen, eisen dat de scheidsrechters op niveau fluiten en wij willen hier ook aan voldoen. Daarom willen we graag dat deze cursisten doorgaan met de opleiding. Hopelijk kunnen we ook een paar scheidsrechters naar het buitenland sturen zodat ze meer ervaring opdoen.”

Bavaria Beach Rugby
De nieuwe arbiters kregen begeleiding van Scott Harland, een voormalig bondscoach die momenteel werkzaam is voor de North American and Caribbean Rugby Association. Harland krijgt dit weekend direct de kans om de nieuwe scheidsrechters te beoordelen. De ‘newbies’ gaan de wedstrijden bij het Bavaria Beach Rugby toernooi op het strand van Holiday Beach Hotel en Veneto Casino leiden. Het evenement begint zaterdag 23 oktober om 10.00 uur.

Curacao Sport - NARF Scheidsrechters

www.versgeperst.com