• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Beach RugbyCURAÇAO – Verschillende rugbytoppers zijn naar ons eiland gekomen om mee te doen met het Bavaria Beach Rugby toernooi van komend weekend. Naast de wedstrijden van de semi-profs zal er ook ‘sociale competitie’ zijn waarbij geïntereseerden kennis kunnen maken met de sport.

Eén van de grote spelers die dit weekend zijn talenten zal laten zien is Dwyght Wills uit Trinidad & Tobago. Wills is één van de betere spelers uit de regio en heeft afgelopen juni al op Curaçao gespeeld tijdens het Rugby Sevens toernooi. Naast Wills zal Kenneth Kik, voormalig jeugdspeler van Nederland, ook op het strand aanwezig zijn.

Caribbean All-Stars team
Kik is de aanvoerder van het Caribbean All-Stars team, een ploeg met verschillende talentvolle spelers afkomstig uit Trinidad, Nederland, Jamaica en Curaçao. De All-Stars moeten het opnemen tegen de Curaçao Students Rugby Club, Wara Wara Curaçao Rugby Club en het team van de College of the Dutch Caribbean.

Kennismakingscompetitie
De kennismakingscompetitie, waaraan iedereen gratis deel kan nemen, begint op zaterdag 23 oktober om 10.00 uur op het strand van Holiday Beach Hotel en Veneto Casino. Er zijn reeds zes teams ingeschreven en er is nog plaats voor twee teams. De semi-profs beginnen om 14.00 uur met hun toernooi.

Scheidsrechtercursus
De wedstrijden worden geleid door de cursisten die deze week een speciale scheidsrechterscursus volgen bij Scott Harland van de International Rugby Board. Harland zal de scheidsrechters beoordelen op hun prestatie gedurende de westrijden.

Curacao Sport - Bavaria Beach Rugby Poster
www.versgeperst.com