• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sinds dit seizoen speelt Timothy Nahr als enige Curaçaoënaar in de jeugdopleiding van NEC. Net op het moment dat hij naar eigen zeggen ‘echt goed bezig was’, kreeg hij een fikse tegenvaller te verwerken. Hoogste tijd om hem hierover te spreken. Heeft Timothy er nog wel vertrouwen in?

Begin oktober scheurde hij tijdens de training zijn enkelbanden. Timothy: “Dat was erg demotiverend. Jammer genoeg heb ik nog steeds geen basisplaats. Voor mijn blessure ben ik wel twee keer ingevallen tegen PSV en Roda JC. Nu duurt het nog twee tot vier weken voordat ik weer kan spelen. Tot die tijd ben ik bezig met revalideren. De motivatie om me te bewijzen heb ik gelukkig weer helemaal terug.”

Druk of motivatie?
In augustus vorig jaar kreeg Timothy de kans in de jeugdopleiding van NEC. Op dat moment had de oud-speler van CVV Willemstad drie Curaçaose clubgenoten: Shanon Carmelia, Sicni Meulens en Ryadh Monte. Ruim een jaar later is hij als enige over. Hoe gaat Timothy om met deze druk? “Ik zie het niet als extra druk. Ik krijg er juist twee keer zoveel motivatie van.” Hoe dan ook is dit jaar voor hem cruciaal. Als tweedejaars A1 zal hij volgend seizoen de grote stap moeten maken naar de selectie van NEC 1. Zo niet, dan is het ook voor hem einde oefening.

Buitenlands avontuur
Gelukkig heeft Timothy nog altijd contact met Shanon Carmelia, die vorig seizoen na twee jaar niet goed genoeg werd bevonden door NEC. Shanon woont nog steeds in Nijmegen, want hij speelt nu in de hoofdklasse bij de amateurtak van NEC. “Het gaat best goed dit seizoen. Ik heb tot nu toe nog maar één wedstrijd gemist. Het niveau valt me wel een beetje tegen, maar dat wist ik van tevoren.” Dat wil niet zeggen dat de middenvelder de moed heeft verloren om prof te worden. “Ik hoop volgend jaar op een avontuur in het buitenland. Lukt dat niet, dan hopelijk in de topklasse of eerste divisie.”

www.versgeperst.com