• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met Jessica Mesman. Zij leert de fijne kneepjes van de tango bij Neo’s Aires, Skol di Tango Korsoú.Wat doe je hier?
“Ik volg hier tangoles samen met mijn vriend. De lessen zijn ongeveer zes maanden geleden begonnen. We hebben hier twee keer per week les.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Ik wilde al een tijd tango leren dansen, maar er werden nooit lessen gegeven op Curaçao. Toen zag ik op Facebook ineens reclames langskomen van Neo’s Aires voor deze danslessen. Ik heb me toen gelijk opgegeven.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Het mooiste moment is als je opgaat in de chaos van de muziek, je voelt je helemaal één met de muziek. Je danspartner stuurt je dan heel gemakkelijk en door één handbeweging van hem, beweegt bijvoorbeeld je voet automatisch zonder dat je er mee bezig bent.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Dat is het Nederlandse tangoduo Rob en Inez. Zij dansen de Argentijnse tango en zijn ook kampioen geweest.”

Wat is je ultieme doel?
“Iemand goed kunnen volgen zonder dat je er bewust mee bezig bent. Ik zou het zelf ook heel leuk vinden als tango meer zou gaan leven op Curaçao. Als mensen die het goed kunnen elkaar leren kennen en je bijvoorbeeld kunt uitgaan en tango dansen zoals met salsa of bachata.”

1 reactie op “Vers zweet van tangodanseres Jessica Mesman”

  1. Leuk hoor en het is voor mij altijd al zweten op Curacao! Ook zonder sport. Bij zwemmen mijn sport, zweet ik juist niet. Komt dat ook voor deze site in aanmerking? hahaha