• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curaçao sport olympisch monumentCURAÇAO – Krijgt Curaçao een eigen Olympisch comité of moeten de sporters straks kiezen om voor Aruba of Nederland uit te komen? De discussie over de toekomst van de Curaçaose Olympische sportstructuur gaat vrolijk verder.

Nu stelt Jan Boutmy, voorzitter van de Olympians Association Netherlands Antilles (OANA), in een brief aan de Curaçaose Sport Federatie (CSF) dat deze organisatie ‘speculeert met de belangen van de atleten’. Boutmy haalt een citaat aan van advocaat Josh Henson. Op vrijdag 8 oktober was Henson te gast in het radioprogramma van Gonzalo Cuales bij radio Z86. Daarin stelde de advocaat dat ‘de waarschijnlijkheid dat Curaçao een eigen Olympisch comité kan hebben, nul komma nul is’.

Volledig onafhankelijk

De CSF maakt zich al langer sterk voor een eigen Olympisch comité. Volgens de regelgeving van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is dat niet mogelijk, omdat er sinds 1996 een regel is dat alleen landen die volledig onafhankelijk zijn in aanmerking komen voor Olympische erkenning. Omdat Aruba al in 1986 autonoom werd, hebben zij wel een eigen Olympische status. Het CSF stelt hier een aantal argumenten tegenover waarom het IOC volgens de federatie toch toestemming moet geven voor een Curaçaos Olympisch comité.

Onbegonnen werk

Het Nederlands Antilliaans Olympisch Comité (NAOC) en andere sportbestuurders zoals Boutmy blijven benadrukken dat die ‘onafhankelijkheidsregel’ ervoor zorgt dat het onbegonnen werk is om je sterk te maken voor een eigen Olympisch comité. Op 27 juli 2012 beginnen in Londen de Olympische Zomerspelen. Dat is voor het IOC de deadline om duidelijkheid te geven over de toekomst van de Antilliaanse Olympische sportstructuur. De Olympische soap kan dus nog wel even voortduren.

De brief die Boutmy aan Roy Bottse en Rein Persaud van de CSF stuurde
[scribd id=39602958 key=key-1j2r6bnk9oa60zwpv6um mode=list]

1 reactie op “Olympische soap duurt voort”

  1. Dit is te gek voor woorden. Dit jkleuterlandje kan niet eens zijn eigen zaakjes op orde brengen en gaat dan als een klein kind jengelen dat hij zo graag zelfstandig wil zijn. De lieden die in dit comite willen zitten zijn er alleen op uit hun eigen zakken te vullen.