• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

persconferentie-amstel-curacao-race.jpgCURAÇAO – “Voor de renners is de Amstel Race vooral een partyweek”, benadrukte persvoorlichter Raymond Kerkhofs. “Daarnaast zet de Curaçao Race het eiland internationaal op de kaart. Het evenement is een uitstekende promotie voor het eiland”.

Zo kwamen vorig jaar 600 wielertoeristen naar het eiland. De organisatie van de Amstel Curaçao Race verwacht dat ook dit jaar hetzelfde aantal toeristen naar Curaçao komt, vakantiegangers die speciaal voor de wielerwedstrijd naar het eiland komen.

Geen comeback
De zevende editie zaterdag voor een groot deel in het teken van het verlate afscheid van Michael Boogerd. Vorig jaar zou de Hagenaar definitief afscheid nemen tijdens de Curaçao Race. Maar door een knieblessure moest hij de wedstrijd noodgedwongen in de auto volgen. De Hagenaar gaf tijdens de persbijeenkomst tekst en uitleg over zijn eenmalige terugkeer in het wielerpeloton. “Het afscheid op Curaçao heeft zoveel indruk op mij gemaakt dat ik iets terug wilde doen voor de eilandbewoners. Daarom kom ik nu nog eens in actie. Bovendien is dit gewoon een erg fijne week. Ik heb het idee dat het hier ieder jaar gezellig wordt”, liet Boogerd weten. Een eventuele comeback in het profwielrennen is voor Boogie absoluut niet aan de orde, verduidelijkte hij tegenover Kerkhofs.  

Live op internet
Ben je geïnteresseerd in de wedstrijd maar kun je de Curaçao Race niet bijwonen dan biedt internet de uitkomst. De wedstrijd is zaterdag live te volgen via www.amstelcuracaorace.com. Het is overigens pas de tweede keer dat een grote wielerwedstrijd rechtstreeks is te volgen via dit zogenaamde ‘tracking and tracing-systeem’. Iedere deelnemer krijgt een soort chip mee waarmee je tijdens de wedstrijd elke renner ieder moment kunt volgen.

Afzegging
Van het deelnemersveld is inmiddels één renner geschrapt. Het Nederlandse klimtalent Robert Gesink heeft zich bij de organisatie afgemeld wegens privéomstandigheden.

Lees meer:
Boogerd maakt (eenmalige?) comeback op Curaçao

www.versgeperst.com