• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Kom uit je luie stoel!CURAÇAO – Wil jij je lekker uitleven met taekwondo of ga je liever met je vrienden spelen bij de honkbalvereniging? Binnenkort moet dat allemaal kunnen. Nederland gaat namelijk een sportfonds opzetten voor het eiland. Play ball!

In de Nederlandse Tweede Kamer werd dinsdag een motie van GroenLinks, het CDA en de ChristenUnie aangenomen voor zo’n sportfonds. Het is nu aan staatssecretaris Bijleveld van Koninkrijkrelaties om het fonds op te starten. Wanneer het plan precies uitgevoerd wordt, is nog niet bekend. 

Talent 
Met het fonds wil Nederland niet alleen Curaçaose jongeren aan het sporten krijgen. Het is ook de bedoeling dat sporters met talent extra aandacht krijgen. Dat er aandacht komt voor sport in Curaçao, vindt Richard Hanson een goede zaak. Hij is de trainer van Audy Muller, de Curaçaoënaar die begin deze maand Pan-Amerikaans kampioen taekwondo werd. Hanson: “Het is een goede zaak dat de jeugd de kans krijgt om te sporten. Er zijn hier nu eenmaal veel kinderen die dat financieel niet kunnen.” 

Basis
Hanson vindt het een goed plan om extra geld en aandacht te steken in talentvolle sporters, maar niet alleen de potentiële toppertjes hebben aandacht nodig. “We moeten naar alle sporters kijken, dus ook naar de jongeren die net gestart zijn. Het is belangrijk om in hen te investeren. Als we nu geen geld in de jeugd stoppen, dan kunnen we ons op sportgebied niet verder ontwikkelen.”

1 reactie op “Kom uit je luie stoel!”

  1. Wat een rare tekentjes allemaal………