• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - NARF scheidsrechtercursusCURAÇAO – De Netherlands Antilles Rugby Federation (NARF) gaat volgende week onder toezicht van de Internationale Rugby Bond (IRB) met een scheidsrechterscursus beginnen. De cursus wordt gegeven door Scott Harland uit Barbados. De voormalig bondscoach heeft al 22 jaar ervaring in de sport.

Twaalf deelnemers hebben zich opgegeven om de ‘IRB level 1’ cursus bij Harland te volgen. De cursus wordt op verschillende avonden gegeven en duurt 12 uur in totaal. Deelnemers krijgen een theoretisch- en een praktisch gedeelte en worden zaterdag 23 oktober tijdens het Bavaria Beach Rugby toernooi door de ervaringsdeskundige getoetst.

Internationale wedstrijden
Volgens NARF president Arthur Hogesteger zal er ook een ‘level 2’ cursus in de toekomst worden aangeboden. “De level 1 cursus is echt het begin”, vertelt Hogesteger. “We gaan daarna de level 2 cursus geven, maar ik kan nog niet zeggen of wij ook ‘level 3’ en ‘level 4’ cursussen voor gevorderden, die nodig zijn voor internationale wedstrijden, aan gaan bieden.”

IRB-lidmaatschap
Harland is werkzaam voor de North American and Caribbean Rugby Association en zal naast het geven van de scheidsrechterscursus, zich over het IRB-lidmaatschap van de NARF buigen. Hogesteger laat weten dat het erg belangrijk is dat de NARF zich snel bij de IRB aansluit, aangezien rugby nu een Olympische sport is en op ons eiland behoorlijk in populariteit toeneemt.

www.versgeperst.com