• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met Robert Rodrigues. Hij doet fanatiek aan paintball.Wat doe je hier?

“Ik ben hier om te painballen. Elk weekend kom ik naar Tropical Paintball om met vrienden mee te doen. Er zijn competities waar je aan mee kan doen en één keer in de drie maanden wordt er een toernooi georganiseerd.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Ik ben begonnen in 1997 met een paar vrienden, gewoon voor de lol. In 2000 verhuisde ik naar de VS en ging ik mij serieus verdiepen in de sport. Ik begon mee te doen met toernooien. Ik heb zeven jaar serieus de sport beoefend in Amerika. Toen ik terug kwam naar Curaçao zag ik het als mijn doel om de sport ook hier op het eiland populair te maken.”

Wat is je mooiste sportmoment?

“Ik heb niet één specifiek sport moment, al is het spelen van een paintball toernooi het allerleukst.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?

“Oliver Lang is een van de beste paintball spelers in de wereld. Ik kijk graag naar hem om van hem te leren en om beter te worden.”

Wat is je ultieme doel?
“Ik wil mensen leren om goed te paintballen en ik wil de kennis delen die ik heb als ik een toernooi speel. Ik heb veel geleerd tijdens de toernooien waaraan ik heb meegedaan omdat ik de sport al lang beoefen. Daarnaast werk ik mee om paintball groot te maken hier op Curaçao.”

www.versgeperst.com