• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met Shelomi Bakhuis. Zij is gymleraar en dagelijks bezig met haar grote sportpassie: aerobics.


 

Wat doe je hier?
“Ik coördineer de sportdag die hier georganiseerd is door het Sedreko. Deze stichting is opgericht om sport op het eilandgebied te bevorderen. De sportdag is georganiseerd voor de school SGO-jag Ferandi in Otrobanda waar ik gymlerares ben. Tijdens deze sportdag zijn er allerlei activiteiten georganiseerd zoals kanoën, vlotten bouwen en waterpolo. Ook is er een landparcours, zwemparcours en een blinddoekspel.

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Ik was twaalf jaar toen een tai-bo leraar mijn kwaliteiten zag. Hij is mij daarna les gaan geven. Vervolgens ben ik een week in Miami geweest waar ik intensief aan tai-bo heb gedaan. In Miami behaalde ik mijn certificaat in alle soorten aerobics. Het liefst doe ik dance aerobics.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Ik doe naast aerobics ook aan karate. Daarmee heb ik een keer zilver gewonnen en dat was zeker een heel mooi moment.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Angelien Bakhuis, zij heeft mij opgeleid in aerobics en is echt mijn rolmodel. De Amerikaanse Denise Austin is ook mijn voorbeeld. Denise heeft verschillende dvd’s en programma’s voor sporters en dansers gemaakt. Ik vind het heel mooi om te zien hoe zij andere mensen motiveert om te bewegen.”

 Wat is je ultieme doel?
“Ik geef les omdat ik het belangrijk vind dat de mensen gezond blijven door middel van bewegen. Aerobics zorgt ervoor dat je fit blijft. Ik hoop dan ook deze boodschap door te kunnen geven aan mijn leerlingen zodat ze gezond blijven.”

www.versgeperst.com