• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curaçao sport schermenCURAÇAO – Ook voor de sporters gaat er per 10-10-10 van alles veranderen. Daarom wil Raymond Jessurun sportliefhebbers en sporters graag informeren. Volgens de voorzitter van de Antilliaanse schermbond bestaat er nog altijd veel onduidelijkheid over de nabije toekomst van de sportstructuur op de Antillen.

Omdat de kans nog steeds bestaat dat Curaçao een apart Olympisch comité gaat krijgen, is besloten de Antilliaanse sportbonden te bundelen onder een speciale commissie. Deze werkgroep moet zich beraden op de huidige wijzigingen die binnen de Curaçaose sportwereld worden besproken, waarbij zowel de Olympische als de niet-Olympische sportbonden betrokken zijn. Jessurun: “Op deze manier kunnen we samen afspreken hoe de Antilliaanse bonden en hun leden, de eilandelijke sportbonden, zich moeten gedragen.”

Dutch Caribbean
Zo komt dit er voor de schermsport op neer dat de andere eilanden een eigen sportbond op kunnen zetten en zich aan kunnen sluiten bij de Antilliaanse schermbond. “Het grote voordeel is dat schermers uit Curaçao, Bonaire en Sint Maarten als vertegenwoordigers van de Dutch Caribbean mee kunnen doen aan internationale schermwedstrijden.”

Curaçaos comité?
Over de kwestie of Curaçao nu wel of niet een eigen Olympisch comité moet krijgen, heeft Jessurun een duidelijke mening. In 1996 stelde het IOC een regel in dat zij een nationaal Olympisch comité alleen steunt als dat land volledig onafhankelijk is.  Vanwege de koninkrijksband is dat voor Curaçao niet het geval. Omdat Aruba al in 1986 zelfstandig werd, heeft dat land wel een eigen comité. Daar wringt volgens de voorzitter van de schermbond nu juist de schoen. “Het zou gelijkwaardiger zijn als wij die mogelijkheid ook zouden hebben. Daarom zou het positief zijn als het IOC de statuten zou aanpassen, zodat wij net als Aruba een eigen Olympisch comité kunnen opstarten.”

www.versgeperst.com