• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

verszweet -golfSporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze elke week van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze maandag met golfer Joop Meles. “Leuk voor de ontspanning en goed voor de sociale contacten.”


paspoort-verszweet-joop-meles

Wat doe je hier?
“Ik speel hier golf, zo’n drie keer per week. Voor de ontspanning, gewoon voor de lol. Ik speel altijd op deze baan, maar het blijft leuk. De uitdaging zit in het steeds beter willen worden.”

Hoe ben je in deze sport terechtgekomen?
“Ik overwinter jaarlijks hier op Curaçao. Eigenlijk speelde ik altijd tennis, maar daar is het hier te warm voor. Toen ben ik begonnen met golf, dat is beter uit te houden in de hitte. Leuke bijkomstigheid is de vele sociale contacten die je hier opdoet. Op deze leeftijd is dat toch ook belangrijk.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Momenteel speel ik met handicap 36. Voor iedere baan staat een aantal slagen vast, waarin hij gespeeld moet worden. Dit aantal slagen is bijvoorbeeld vier, dit heet par vier. Met mijn handicap mag ik voor een par vier, twee extra slagen gebruiken. Maar als het dan lukt om de bal, toch in vier keer in de hole te slaan, denk je echt, joh dat heb ik goed gedaan.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Voor golf is dat Tiger Woods, die man heeft een hele mooie slag. Slaat echt een goede bal. Als hij op televisie is, kijk ik er graag naar. Zelf ben ik altijd een voetballer geweest, in die sport kijk je dan toch naar een naam als Johan Cruijff en een club als Ajax van Amsterdam.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Ik wil graag mijn handicap verlagen naar achttien. Dan heb je één extra slag per baan. Dit moet lukken door veel te oefenen.”

www.versgeperst.com