• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Boogerd maakt (eenmalige?) comeback tijdens Curaçao RaceCURAÇAO – De zevende editie van de Amstel Curaçao Race kent dit jaar een speciale deelnemer. Precies een jaar nadat hij is gestopt met zijn profcarrière, maakt Michael Boogerd zaterdag zijn opwachting tijdens de Curaçaose wielerklassieker. Dat verklapte Raymond Kerckhofs van de organisatie alvast  tegenover Versgeperst.com.

Het is nog onbekend of het gaat om een eenmalige comeback of dat de Hagenaar structureel terug wil keren in het wielerpeloton. Hierover zal woensdagmorgen meer duidelijkheid komen tijdens de persconferentie over de Amstel Curaçao Race, belooft Kerckhofs. 

Boogerd als commentator
Daarnaast zal Boogerd samen met organisator Leo van Vliet het wielerevenement van commentaar voorzien. De voormalige renner is namelijk sinds kort presentator van het nieuwe wielerprogramma Wielerland TV. Wellicht dus dat de rentree van de voormalig Nederlands kampioen te maken heeft met zijn rol voor Wielerland TV. In dat geval zou het waarschijnlijk betekenen dat het gaat om een eenmalige terugkeer.  

Druk programma
De Curaçao Race kent dit jaar een druk programma. Rondom de wedstrijd worden er talloze activiteiten georganiseerd. Zo is er woensdagavond een beachvolleybaltoernooi bij Mambo Beach en geeft Olympisch kampioen van 1996 Bart Brentjens een mountainbikeclinic. De wielerweek wordt zaterdagavond afgesloten met een grote afterparty bij Mambo Beach. Voor het volledige programma zie www.amstelcuracaorace.com.

Talentenjacht
Om het Curaçaose wielrennen te promoten heeft de organisatie een nieuw klassement in het leven geroepen. De meest talentvolle jonge Curaçaose wielrenner van de ACR wordt beloond met een Merida-racefiets. De jury zal bestaan uit de oud-profrenners Johan van der Velde, Gerrit Solleveld en Leo van Vliet.

www.versgeperst.com