• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Tafel tennisCURAÇAO – De lokale tafeltenniskampioenschappen zijn begin september stilletjes van start gegaan. Na de eerste speelronde vertelt Edith Mac Leod, secretaris van de tafeltennisbond, over de eerste paar weken van de competitie en wat er dit seizoen nog komen gaat.

“Dit jaar is de teamcompetitie in een A-klasse (tot 45 jaar) en een Master-klasse (45 jaar en ouder) gesplitst. Vorig seizoen hadden wij één grote groep, maar nu is er weer een verdeling gemaakt. Binnen de A-klasse doen vier ploegen mee en vijf ploegen bij de Masters. Na een speelronde leidt team Real Donic de A-klasse, gevolgd door regerend kampioen Parts For You. Spinhouse en Spinpower volgen op de derde en vierde plaats”, aldus Mac Leod. De Masters hebben hun eerste speelronde nog niet afgerond, dus hebben zij nog geen officiële stand.

Tekort aan vrouwelijke deelnemers
Volgens Mac Leod is er een tekort aan vrouwelijke spelers. De organisatie probeert dat op te vangen door talentvolle dames met de heren mee te laten spelen. “Door het tekort aan vrouwen zie je dat het bijna alleen maar mannen zijn bij de A-klasse en de Masters. Maar als een vrouw goed genoeg speelt, mag ze met de heren meedoen. Momenteel hebben we dan ook twee vrouwen die met de jongens meedoen.”

Sala Irene Moreno
“De teamkampioenschappen duren ongeveer twee maanden. Daarna gaan we door met enkele-, dubbel- en gemengde wedstrijden, dus liefhebbers kunnen voorlopig nog genieten”, gaat Mac Leod verder. “De wedstrijden worden iedere dinsdag om 20.30 uur in Sala Irene Moreno te Suffisant gespeeld. De entree is gratis en iedereen is welkom om te komen kijken”, besluit Mac Leod.

www.versgeperst.com