• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

badmintonCURAÇAO – Vrijdag en zaterdag vond het Jozef de Bell Badminton Toernooi voor de 23ste keer plaats. Maar liefst 28 badmintonspelers tot negentien jaar oud sloegen fel de shuttles over de netten in de gymzaal van het SDK stadion. Grote winnaars van de wisselbeker: Jason Bergen en Alexandra Hansen.

“Talentjes in de zaal? Jazeker! Wel meerdere, maar Luc Broeders die daar aan het spelen is kan méppen!”, zegt Jason Smit van de Badminton Bond enthousiast. De jongste speler van het toernooi is acht jaar en de oudste is achttien jaar oud. Er zijn in totaal 38 wedstrijden gespeeld in verschillende leeftijdsgroepen. “Veel van de wedstrijden waren echt spannend. De jongelui spelen wel voornamelijk voor de gezelligheid, maar winnen is natuurlijk ook leuk”, zegt Smit.

Wisselbeker
Bij de jongens ging de strijd om de wisselbeker tussen Luc Broeders, Jason Bergen en Bas Bongers waarbij Jason Bergen als beste is uitgekomen. Bij de meisjes ging de strijd voor de wisselbeker tussen Joyca Zuiderwijk, Raishelyne Servage en Alexandra Hansen. Alexandra Hansen heeft hier gewonnen.

Toernooien
Zelf staat badmintonverslaafde Smit al meer dan twintig jaar op het speelveld. “We zijn bezig met het reorganiseren van de Bond en hebben de ambitie om volgend jaar minstens vier toernooien te organiseren voor de jeugd en vier voor de senioren. Badminton hier op het eiland kan wel wat positieve input gebruiken!”

5 reacties op “23ste Jozef de Bell Badminton Toernooi”

 1. en ik heb de wissel beker gewonnen

 2. Jason is de man! 😀

 3. Hoi, Luc, supergoed joh! Wij zijn trots op je.

  Nog heel veel plezier met badmintonnen.

  Groetjes gaby en de rest

 4. haha en ikke lekker ook!

 5. haha en ik ben twee maal eerste geworden!!