• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Centro Barber op gelijke hoogte met Jong ColombiaCURAÇAO – Centro Barber heeft vrijdagavond in het Ergilio Hato Stadion voor de zevende opeenvolgende keer het Antilliaans kampioenschap veroverd. In de finale was Centro met 1-0 te sterk voor het Bonairiaanse Juventus.  


Het enige doelpunt kwam van de voet van Djarston Torbed. De 1-0 eindstand was overigens nog een magere afspiegeling gezien de krachtsverhoudingen. Vooral in de eerste helft liet de titelverdediger veel kansen onbenut. De spelers van Centro Barber ontvingen de Kopa Antiano uit handen van premier Emily de Jongh-Elhage.

De wedstrijd werd opvallend genoeg bijgewoond door zo’n 100 Juventus-fans. Bonairiaanse supporters hadden een speciale vlucht gecharterd om de spelers van Juventus extra te ondersteunen. Vorige week verbaasde Juventus vriend en vijand door in de halve finale Curaçaos kampioen Union Deportivo Banda’bou (Undeba) met 3-1 uit te schakelen. In de andere halve finale speelde Centro Barber met 1-1 gelijk tegen Real Rincon, waarna de Antilliaanse topclub pas na strafschoppen te sterk was.

De Kopa Antiano of Kampioenschap van de Nederlandse Antillen is de hoogste voetbaldivisie op de Nederlandse Antillen. Aan het kampioenschap nemen de twee beste teams van de Curaçao League en de Bonaire League deel. Tot en met 1985 deden ook de beste teams uit de Arubaanse Division Honor mee.

All-time ranglijst meeste titels

kader-kopa-antiano.jpg

www.versgeperst.com