• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçaose boksers hebben afgelopen weekend hun skills laten zien tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Nieuwegein. Drie lokale talenten stonden in de finale, één titel werd binnengesleept en onze kickboksdames kwamen ook in actie tijdens een ‘Ladies Fight Night’.

In de zwaargewicht categorie (81 tot 91 kg) ging de Nederlandse kampioenstitel naar Lirou Pinedo. Argenio Pieters en Justin Gogulski knokten beide een goede wedstrijd, maar wisten uiteindelijk niet te winnen. Volgens Edwin Baas, trainer en voorzitter van de Curaçaose Amateur Boks Associatie, hadden de Nederlandse boksers iets meer ervaring bij het ‘puntjes scoren’ dan de Curaçaoënaars. Baas gaf aan dat het NK goed is bevallen en dat hij de volgende keer weer met een grote afvaardiging deelneemt.

Ladies Fight Night
Dit weekend streed ook ons Curaçaos kickbokstalent Denise Kielholtz tijdens de ‘Ladies Fight Night’ in Almere. Kielholtz nam deel aan een toernooi in de gewichtsklasse tot 61 kg waarin zij drie partijen overtuigend won. Wereldkampioene tot 52 kg, Jemyma Betrian, zou tegen meervoudig wereldkampioene Titiana van Polanen strijden om de wereldtitel tot 55 kg van de World Muay Thai Association. Van Polanen zei een week voor de partij af, tot grote teleurstelling van Betrian.

Fighters of the Caribbean
Kielholtz haar volgende partij is 6 november tijdens het CUMAFE’s ‘Fighters of the Caribbean’ op Curaçao. Zij zal dan strijden tegen de Marokkaans Nederlandse Quasila Nasserri. Dit evenement wordt gehouden bij de International School Curaçao.Lirou Pinedo wint de NK-titel in de categorie zwaargewicht (81 tot 91 kg)

www.versgeperst.com