• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Karda di Apna atletiekclub TrupialCURAÇAO – Atletiekclub Trupial is bezig met het organiseren van een hardloopevenement voor jong en oud. Het evenement krijgt de naam ‘Kareda di Apna’ en moet het volk aanmoedigen om in beweging te blijven en gezond te leven.

Deelnemers van 17 jaar en ouder gaan een afstand van tien kilometer lopen. De loop begint voor het gebouw van Apna (achter de schouwburg) en eindigt bij de rotonde van de Caracasbaai. Jongeren tussen de 8 en 16 jaar beginnen bij de rotonde en zullen daar een afstand van twee kilometer lopen. Kleintjes van 6 of 7 jaar kunnen hun talenten over een afstand van zeshonderd meter laten zien. De fanatiekelingen die meedoen mogen kiezen of ze de afstanden gewoon rustig lopen of rennen.

Gezonde levensstijl
“Individuen kunnen meedoen, maar bedrijven en groepen kunnen zich ook inscrhijven. Dan maken we groepen van tien personen”, vertelt Ruthsel Martina, voorzitter van de Atletiek Federatie Curaçao. “Je hoeft geen lid van een atletiekclub te zijn om mee te doen. Iedereen die zes jaar of ouder is mag zich aansluiten. We moedigen de mensen aan om positief bezig te zijn door te bewegen en een gezonde levensstijl erop na te houden. Bovendien geven we op deze manier de nodige aandacht aan de sport op zich.”

Kareda di Apna
De Kareda di Apna vindt 17 oktober plaats. Wie tien kilometer gaat lopen, moet om 6.30 uur bij het Apna gebouw zijn. De jongeren die twee kilometer gaan lopen beginnen om 08.00 uur bij de rotonde van de Caracasbaai. Kaartjes kunnen op 11, 12 en 13 oktober tussen 17.00 en 20.00 uur bij Rust en Burgh gekocht worden. Tussen 11 en 15 oktober zijn kaarten ook bij Apna verkrijgbaar. De twee kilometer race kost vijf gulden. Om tien kilometer te lopen moet je een tientje betalen.

www.versgeperst.com