• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met Carlo Mau Asam. Hij is dagelijks bezig met zijn grote sportpassie: bodyboarden.

curaçao vers zweet carlo mau asam

Wat doe je hier?
“Het is zondag, dus ik ben lekker met vrienden aan het hangen. We wachten op goede golven. Helaas is de zee vandaag eigenlijk net iets te rustig. De laatste weken hebben we door de invloed van de orkanen echt perfect boardweer gehad. We houden internet iedere dag scherp in de gaten om te kijken of we mooie golven kunnen verwachten. Gelukkig hoef ik altijd pas om 16.00 uur te beginnen met werken. Als het kan, lig ik zeven dagen per week in het water om minimaal vier uur lang te boarden.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Op mijn 5e was ik op het strand en zag ik een paar jongens boarden. Op dat moment was ik gelijk verkocht. Gelukkig heb ik al vrij vroeg ontdenkt dat bodyboarden mijn sport is. Vanaf mijn 15e heb ik meegedaan aan internationale wedstrijden. Na mijn 20e is het vooral voor de fun. Ik kan me niet meer druk maken om iemand die het beter doet. Ik heb geleerd om meer te genieten van het boarden. Als je er maar plezier in hebt, dat is toch het allerbelangrijkste.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Dat zijn de vier jaar lang dat ik op Hawaï heb gewoond. Voor surfers en boarders is dat echt dé plek. Je hebt daar iedere dag mooie golven. Het niveau is daar ook veel hoger, waardoor je je grenzen nog verder kunt verleggen.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Het is moeilijk om iemand als voorbeeld te noemen, omdat het vaak je tegenstander is. Als ik er één moet noemen dan is dat Paul Roach. Hij staat bekend als een van de beste boarders ter wereld. Het belangrijkste is in ieder geval dat je talent hebt. Als je dat niet hebt dan is het heel moeilijk om ver te komen in de sport.”

Wat is je ultieme doel?
“Ik houd van reizen naar plekken waar je mooi kunt boarden. Zo ben ik onder andere al naar Panama, Costa Rica en Mexico geweest. Dat wil ik zeker vaker gaan doen. Op het moment staat Indonesië het hoogste op mijn verlanglijstje.”

4 reacties op “Vers zweet van bodyboarder Carlo Mau Asam”

 1. Leuk stukkie! thanks Sander!
  Goodtimes!

 2. leuk artikeltje. Bodyboarder in the spotlight:)

 3. carlito teh shizzleeeeee

 4. WOWIEE Carlitoo the man!