• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – 10 oktober belooft een drukke dag te worden, vol met feesten en activiteiten rondom de nieuwe status van Curaçao. Ook voor de lokale skatetalenten staat er iets leuks op het programma. Skateshop ‘Splash’ organiseert 10-10-10 in het eigen skatepark de ‘Curacao Skate Competition’.

“Het is eigenlijk toevallig dat de competitie op 10-10-10 gehouden wordt”, vertelt eigenaar van het skatepark Jeroen Bijl. “Ik keek op de kalender en 10 oktober kwam goed uit. Het drong pas later door dat ik het op die speciale dag heb ingepland. Ik heb de laatste tijd niet veel leuke dingen voor de skaters kunnen doen, daarom werd het wat mij betreft weer tijd om iets leuks en positiefs te doen.”

‘Extreme trucs’
Beginners, amateurs en gevorderden kunnen deelnemen aan het evenement. De skaters worden per truc beoordeeld door de juryleden. “Deze keer doen we het anders. De skaters krijgen een paar minuten om hun beste truc te laten zien. Ze krijgen geen minpunten als ze vallen of als het niet lukt, maar ze krijgen alleen punten als de uitvoering goed is. We proberen zo extreme trucs te stimuleren. Als een skater ziet dat een andere deelnemer drie punten heeft gekregen, dan gaat hij nog beter zijn best doen om vier punten of meer te krijgen”, aldus Bijl.

Veertig deelnemers
Het evenement begint ‘s middags om 12.00 uur en eindigt rond 20.00 uur. DJ Omi zorgt voor muziek en er zullen veel prijzen te winnen zijn. “Over de prijzen kan ik niks vertellen, want ik wil dat het een verrassing blijft.” De eigenaar vertelt ook dat hij ongeveer veertig deelnemers verwacht en dat er ook skaters uit Bonaire en Aruba zijn uitgenodigd. “We moeten kijken of de jongens uit Aruba en Bonaire nog komen. Misschien zijn ze wel bang voor onze skaters”, zegt Bijl lachend.

Gratis deelname
De Curacao Skate Competition wordt bij Splash skatepark gehouden aan de Fokkerweg 28d. Deelnemers kunnen zich in de winkel aanmelden of via telefoonnummer 461 6633. Deelname is gratis.

www.versgeperst.com