• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een finale verliezen en na afloop een feestvieren. Het overkwam Real Rincon. De subkampioen van Bonaire ging in de finale van de Kopa Antiano met 2-0 onderuit tegen Centro Barber. Waarom had Rincon dan toch reden om te feesten?

Doordat Rincon zich verrassend genoeg plaatste voor de finale heeft de ploeg zich verzekerd van het CONCACAF-toernooi; de Champions League van het Caribisch gebied en Midden- en Noord-Amerika. Een historische prestatie, want tien jaar geleden plaatste het team zich voor het laatst voor dit internationale toernooi. Reden genoeg om na afloop een groots feest te organiseren voor zowel Barber als Real.

Wel of niet?
Als laatste Antilliaanse voetbalkampioen heeft ook Barber zich geplaatst voor de Champions League. Maar of het team daadwerkelijk mee gaat doen, is nog maar de vraag. “Het kost zeker 50.000 gulden om mee te doen, dat is voor ons veel geld. Als je niet meedoet krijg je een boete van 7000 dollar. Daarom moeten we maar eens goed met het bestuur om tafel gaan zitten of we dit wel willen”, vertelt trainer Richinel Eustatius.

Strandfeest
Barber verwacht in november definitief te weten of de ploeg wel of niet mee gaat doen. De CONCACAF Champions League begint in maart volgend jaar. Om de Antilliaanse titel nog één keer uitgebreid te vieren, houdt Barber aanstaande zondag een kampioensfeest op het strand van Santa Cruz.

www.versgeperst.com