• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - RugbyCURAÇAO – Zeventien nieuwe spelers, vier ploegen en twee wedstrijden. Kortom een geslaagd weekend. Zondag is de ‘Sunday Night Rugby Competition’ van start gegaan op het veld van CVV Willemstad. Wara Wara nam het op tegen CDC, terwijl de Curacao Students Rugby Club (CSRC) een onderonsje had met de NARF Talents.

Eén van de spelers die voor het eerst een rugbywedstrijd speelde, is Jeroen van Gerwen. Van Gerwen speelde namens de NARF Talents en kreeg telkens een hoofdrol bij de scrums. De nieuweling wist een sterke indruk te maken tijdens zijn debuut, maar kon zijn ploeg niet naar een overwinning leiden. De CSRC ging uiteindelijk met een 20-10 overwinning naar huis. “Ik ben wel blij met mijn eerste wedstrijd”, vertelt Van Gerwen. “Rugby is lichamelijk erg zwaar en ik ben eigenlijk gewoon blij dat ik geen botten heb gebroken. Daarnaast vind ik het teamwork en de tactiek erg leuk. Maar ik ben alle regels en strategieën nog wel aan het leren.”

Vrouwelijke deelneemster
De wedstrijd tussen Wara Wara en de CDC bleef op 10-10 steken. Bij de CDC kreeg Gilliany Eautatius, de enige vrouwelijke deelneemster, speelminuten. Zij zorgde met haar tackles voor veel balverlies bij de mannen van Wara Wara. Uiteindelijk hield de snelheid van CDC, ondanks de ervaring en kracht van Wara Wara, de wedstrijd in balans.

HMS Manchester
Er stonden ook wedstrijden voor komend weekend gepland, maar deze worden met een week opgeschoven omdat zondag Wara Wara, CSRC en NARF een oefenwedstrijd spelen tegen het Engelse marineschip HMS Manchester. De mariniers waren eind juli al op Curacao en speelden toen een wedstrijd tegen een selectie van de NARF. De Manchester won toen ruim met een score van 50-25.  De wedstrijden worden dit weekend ook op het veld van CVV Willemstad gespeeld.

Rugby Spelers


www.versgeperst.com