• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Terwijl Ruud Gullit, Aron Winter, Rob Witschge en Pierre van Hooijdonk tijdens de clinic worden omringd door handtekeningenjagers, krijgen Gert Verheyen en Gilles de Bilde nauwelijks aandacht. In alle rust zijn de Belgen met de jongens van Stichting Kinderoorden Brakkeput in de weer om hun voetbalskills te verbeteren.

“Ik word nauwelijks door iemand herkend. Maar dat is juist wel lekker rustig”, reageert Verheyen. In België is dat wel anders, daar zijn de twee net zo bekend als de Nederlandse sterren. Na de clinic genieten de jongens van een broodje hamburger. “Heel goed dat dit wordt georganiseerd. Zo’n clinic zou er echt vaker moeten zijn en niet maar één keer”, vertelt één van de jongeren.

Hulp van tolk
“Heel leuk om die jongens wat bij te brengen. Het is wel lastig om de boodschap goed over te brengen, want soms begrijpen ze je niet helemaal”, vertelt oud-Ajacied Winter. Vandaar dat tolk Josef Nivillac maandagmiddag aanwezig is om de jongens tussen de verschillende oefeningen te instrueren.

Aandacht nodig
Ook Nivillac is het ermee eens dat dit geen eenmalig initiatief moet zijn. “Deze jongeren zijn uit huis geplaatst en hebben daarom veel aandacht nodig. Daarom zou je zoiets vaker moeten organiseren. Je ziet dat de jongeren er plezier in hebben.” 

WK in Nederland
De clinic werd georganiseerd door KLM in het kader van ‘The Holland Belgium Bid 2018/2022’, de organisatie die probeert het WK voetbal van 2018 of 2022 naar Nederland en België te halen. Stichting Kinderoorden Brakkeput stelt zich ten doel om de ontwikkelingskansen van kansarme jongeren te vergroten door het aanbieden van een gestructureerd en intensief activiteitenprogramma met muziek, sport, expressie, en sociaal-maatschappelijke lessen.

1 reactie op “‘Zo’n clinic zou er vaker moeten zijn’”

  1. & Wij ( CIOS – STUDENTEN ) waren daarbij!