• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Stefan Koole Vers zweetCURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met duikinstructeur Stefan Koole. Hij is eigenaar van Scuba Do Dive Center.


Curacao Sport - Vers Zweet - Stefan Koole

Wat doe je hier?
“Ik ben de eigenaar van Scuba Do Dive Center. Sinds 2001 ben ik duikinstructeur. In 2006 heb ik Scuba Do overgenomen en in 2007 begon ik minder les te geven en me meer te concentreren op het managen van de duikschool. Je kunt zeggen dat ik nu alleen manager ben en mij alleen bezighoud met de dagelijkse zaken.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“In 1999 heb ik een ‘open water’ cursus gevolgd in de Dominicaase Republiek. Ik kwam toen een Italiaan tegen die tweehonderd dollar per dag verdiende met onder water filmen. Ik wilde dat ook proberen, dus ik ging naar Turkije en investeerde heel veel geld in apparatuur. Uiteindelijk heb ik daar vijf maanden gezeten en heb ik acht opnames kunnen verkopen voor 25 gulden per stuk. Ik zag toen in dat ik er niet veel mee zou verdienen en ben ik uiteindelijk naar Nederland gegaan en ben daar instructeur geworden. Daarna ging ik terug naar de Domincaanse Republiek en ben ik begonnen met lesgeven.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Toen ik met vijftig grijze rifhaaien aan het duiken was bij de Maldiven. De Maldiven hebben hele goede stroming, heel veel vissen en mooie koralen. Het is één van mijn favoriete plekken en ik heb mijn vrouw daar ook ontmoet. Ik heb leuke herinneringen aan de Maldiven en niks was mooier dan het duiken met al die haaien.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Ik heb niet echt een voorbeeld in deze sport, maar ik heb wel altijd mijn best gedaan om de beste dingen mee te pikken van de duikscholen waar ik heb gewerkt. Sinds ik Scuba Do in 2006 heb overgenomen, zijn wij twee keer door een Duits tijdschrift uitgeroepen tot ‘best of the Caribbean’, dus daar ben ik zeker trots op. Scuba Do behoort ook tot de ‘Quality Divers‘, een vereniging van de beste duikscholen ter wereld. Momenteel behoren alleen twaalf scholen tot de Quality Divers groep.”

Wat is je ultieme doel?
“Heel simpel. Ik wil met mijn duikschool kwaliteit op Curaçao neerzetten. Ik ben heel blij met hoe alles tot nu toe is gegaan, maar ik wil altijd blijven verbeteren.”

www.versgeperst.com