• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Centro BarberCURAÇAO – Centro Barber en Real Rincon speelden gisterenavond gelijk en staan aanstaande zondag allebei in de finale van de Kopa Antiano. Rincon-aanvoerder Lacey Pauletta vertelde aan Versgeperst.com dat hij een strafschop miste om zo beide teams naar de finale te laten gaan. Worden de clubs hier niet voor gestraft?

Rincon en Barber wisten dat ze met een gelijkspel allebei in de finale zouden komen. Pauletta, die zijn strafschop onbenut liet door de bal over het doel te schieten, liet weten dat de clubs hebben afgesproken om de wedstrijd gelijk te spelen. Maar de Nederlands Antilliaanse Voetbal Unie (NAVU) zegt niets van de ‘deal’ te weten. “Wij weten van niks”, zegt Frank Mathilda, office manager van de  NAVU. “De desbetreffende speler heeft dit aan jullie verteld, maar wij hebben geen concreet bewijs dat zo’n afspraak is gemaakt. Zolang wij geen bewijs hebben, is er niks aan de hand en hoeven wij het er ook niet verder over te hebben.”

Nog nooit gebeurd
Mathilda zegt ook  dat hij nooit eerder heeft gehoord van een dergelijke afspraak tussen twee clubs. “Naar mijn weten is zoiets nog nooit gebeurd, dus kan ik er eigenlijk niet veel over vertellen. In het geval dat we een keer bewijs krijgen dat ploegen zulke onderlinge afspraken maken, stellen we een commissie op die het geval dan verder moet onderzoeken.”

Stadium Municipal
Zondag staan beide clubs weer tegenover elkaar, maar van een deal zal er waarschijnlijk geen sprake zijn. De winnaar krijgt de Kopa Antiano in de prijzenkast en gaat daarnaast de geschiedenisboeken in als de laatste Antilliaanse kampioen. De wedstrijd wordt om 18.00 uur gespeeld in het Stadium Municipal op Bonaire.

1 reactie op “NAVU weet van niks”

  1. Vreemde reactie van NAVU…als een speler zoiets zegt moet dat toch voldoende aanleiding zijn om actie te ondernemen..? Ook lekker sportief van die speler om een penalty met opzet te missen…