• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In sommige wedstrijden telt een gelijkspel als een overwinning. Zo ook gisteravond. Centro Barber en Real Rincon hadden beiden genoeg aan een gelijkspel om de finale te halen van de Kopa Antiano. Niet gek dus dat Rincon twintig minuten voor tijd bij een 1-1 tussenstand een strafschop miste…

Op de tribunes is ‘het akkoord’ voor en tijdens en na de wedstrijd al hét gespreksonderwerp. Een 0-0 is niet echt te verkopen richting het publiek, dat toch 7,50 gulden betaalt voor een avondje voetbal. Daarom is het Rincon dat al na 25 minuten op voorsprong komt door een treffer van Terrence Frans. Nog voor rust brengt nieuweling Norviendel Nahr zijn ploeg op gelijke hoogte.

Vroegtijdig naar huis
Als een van de Bonaireanen wordt gevloerd, neemt aanvoerder Lacey Pauletta direct zijn verantwoordelijkheid. Voor deze zeldzame keer niet om zijn zenuwen in bedwang te houden en te scoren. Nee integendeel, hij moet juist zo subtiel mogelijk missen. Pauletta neemt een korte aanloop, doelman Marcello Pisas gaat al naar de goede hoek maar hij hoeft niet eens in actie te komen, de bal verdwijnt hoog over het doel. Nu deze strafschop niet is benut weet het publiek zo goed als zeker dat er geen doelpunten meer gaan vallen. Vijf minuten voor tijd is de helft van de ongeveer 150 toeschouwers al naar huis.

‘Voetbalbevel’
Na afloop moet Pauletta toegeven dat hij simpelweg zijn taak heeft uitgevoerd. “Voor de wedstrijd hebben we met Barber afgesproken om gelijk te spelen, zodat we allebei de finale zouden halen. Ik moest dus wel missen.” Door het gelijkspel gaan Barber en Rincon aanstaande zondag op herhaling. Dit keer staat er heel wat meer op het spel dan ervoor te zorgen dat de wedstrijd gelijk eindigt. De winnaar krijgt de eer om de geschiedenisboeken in te gaan als laatste Antilliaanse voetbalkampioen. De finale wordt gespeeld in het Municipal Stadium van Bonaire en begint om 18.00 uur.

www.versgeperst.com