• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

HonkbalCURAÇAO – Roger Bernadina heeft in zijn carrière zestien wedstrijden gespeeld tegen de Atlanta Braves. Jair Jurrjens is acht keer in actie gekomen tegen de Washington Nationals. Vanavond zullen de twee Curaçaose honkbalprofs eindelijk de kans krijgen om hun krachten tegen elkaar te meten.

Bernadina is bezig met zijn derde en beste seizoen in de Major Leagues. De buitenvelder speelde 26 wedstrijden in 2008 en maar drie wedstrijden in 2009. In 2010 is de Curaçaoënaar een vaste waarde geworden voor zijn club en heeft hij al in 116 wedstrijden gespeeld. Hij heeft dit seizoen tien homeruns geslagen en 43 punten gescoord voor de Nationals. Jurrjens heeft ondanks zijn blessureleed toch zeven wedstrijden weten te winnen voor de Braves in 2010.

Kenley Jansen
Pitcher Kenley Jansen heeft afgelopen weekend de eerste wedstrijd in zijn carrière gewonnen. De pitcher van de Los Angeles Dodgers had zaterdag een beslissende rol in de 6-3 gewonnen wedstrijd tegen de Houston Astros. De 22-jarige werper is tot nu toe tijdens 18 wedstrijden in actie gekomen en heeft 29 strike-outs gegooid.

‘Grand slam’
Onze grootste honkbalster, Andruw Jones, heeft ook goed gepresteerd in het weekend. Op zondag kreeg Jones een invalbeurt tegen de Kansas City Royals en sloeg hij meteen een ‘grand slam’, een homerun waar de maximale vier punten worden gescoord. Het was de negentiende homerun van het seizoen voor de 33-jarige Jones. Hij hielp zijn ploeg aan een 12-6 overwinning tegen de Royals.

www.versgeperst.com