• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Igmard Gijsbertha zag gisteravond een droom uitkomen. Dankzij zijn drie doelpunten won Real Rincon in de Kopa Antiano met 3-2 van Hubentut Fortuna. Een resultaat waar van tevoren nauwelijks iemand rekening mee hield.

In de eerste helft heeft Hubentut de wedstrijd onder controle, maar het is Rincon dat in de tegenaanval voor de gevaarlijke kansen zorgt. Vier minuten voor rust kan doelman Carlos Weyman met een katachtige reflex de bal nog net tot corner verwerken. Op slag van rust leidt Tyronne Maria balverlies, waarna Gijsbertha profiteert en direct de score opent.

Blunderende keeper
In de rust is Hubentut-voorzitter Eric Lourens nog vol vertrouwen: “Geen paniek, we hebben nog 45 minuten te gaan.” Een kwartier later wordt de opgave voor Hubentut nog zwaarder. Weyman laat de bal los en weer is het Gijsbertha die profiteert van een individuele fout bij het team uit Seru Fortuna: 0-2. De Curaçaos kampioen probeert van alles, maar de bal wil er maar niet in. Als Gijsbertha vijf minuten voor tijd zijn derde maakt, weten de fans dat het duel is gespeeld. ‘Très, très!!’, schreewt de coach van Rincon via zijn mobiele telefoon naar zijn collega’s op Bonaire die op dat moment naar Juventus-Centro Barber kijken. Trenidad Lisandro scoort in de blessuretijd nog twee keer tegen, maar dan is het al te laat.

Ontroostbaar
Het kleine groepje van ongeveer 50 Rincon-fans is door het dolle heen. Het kleine Bonaire heeft het grote Curaçao verslagen, zo wordt dit resultaat door de fans en spelers opgevat. De teleurstelling bij Hubentut is groot. Terwijl Eugène Martha bij de scheidsrechter blijft klagen over te weinig blessuretijd, loopt Weyman huilend richting de kleedkamer. De keeper is ontroostbaar na zijn beslissende fout bij de 0-2.

Spoorloze doelman
Hubentut-coach Clovis Cordilia is na afloop niet te spreken over de prestaties van zijn ploeg. “Donderdag waren er maar acht jongens op de training. Martha kwam gisteren pas terug van Colombia en onze reservekeeper is al twee weken spoorloos. In de rust heb ik naar de jongens geschreeuwd en ze gezegd dat het zo echt niet kan. Het is duidelijk dat de jongens niet gemotiveerd zijn.”

Centro Barber
In het andere duel won Centro Barber gisteren met 3-0 van Juventus. De Kopa Antiano wordt woensdag hervat met de twee laatste groepsduels: Centro Barber-Real Rincon en Juventus-Hubentut Fortuna. De finale staat gepland voor aanstaande zondag.

1 reactie op “‘Bonaire verslaat Curaçao’”

  1. Hoi..ik ben een ex voetballer van real rincon en ik wil graag weten als ik die foto’s mag hebben..als ze in mijn mailbox gestuurd kun worden..als er ook video is met di goals..
    Voor de rest vind ik het top van jullie..Nu zit real rincon in de niews en we gaan het groter maken.Bedankt

    Fred