• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met wielrenner Gerard van Bergen. Hij houdt dagelijks zijn conditie op peil door een flink stuk te fietsen.


Wat doe je hier?

“Ik probeer mijn conditie op peil te houden door te fietsen. Ik ben sinds twee jaar fanatiek met wielrennen bezig, en woon nu tijdelijk voor mijn werk op Curaçao. Je kunt hier niet echt heel lekker fietsen, maar ik probeer toch in vorm te blijven door elke dag zo’n anderhalf uur te fietsen.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Eigenlijk via mijn vader. Hij was altijd al dol op wielrennen en was zelf behoorlijk fanatiek. Ik keek zelf wel de grote wedstrijden op televisie, maar speelde toen nog liever voetbal. De laatste paar jaar ben ik echter steeds meer gaan fietsen en ik begon het steeds leuker te vinden. Nu doe ik vaak mee aan kleinere wedstrijden en het gaat hartstikke goed.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Mijn mooiste sportmoment beleefde ik in de zomer van 2009. Ik heb toen met mijn vader en een vriend het parcours van de Tour de France helemaal gereden. We deden er weliswaar behoorlijk wat langer over dan de echte toppers een paar weken eerder, maar voor mij was het echt een persoonlijke overwinning.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Dat is toch wel Lance Armstrong. Als persoonlijkheid vind ik hem niet zo omdat hij soms best arrogant is, maar het is een geweldige sportman. Hij heeft enorm veel doorzettingsvermogen en zal nooit opgeven. Dat bewonder ik, dat soort mensen zijn voor mij echte sporters.”

Wat is je ultieme doel?
“Eigenlijk heb ik niet echt een bijzonder doel binnen het wielrennen. Ik doe dit puur voor de plezier en ik pak af en toe een wedstrijd mee. Nu ik hier ben, fiets ik puur om fit en gezond te blijven, zodat ik straks in Nederland weer lekker wedstrijdjes kan rijden. Als je maar plezier hebt, daar gaat het mij om.”

www.versgeperst.com