• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

MarcelSporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze elke week van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze maandag met duikinstructeur Marcel Klomp. “Ooit wil ik duiken op de Malediven, met vissen van minimaal vier meter.”

paspoort Marcel Klomp

Wat doe je hier?
“Ik geef duikles bij het Scuba Do Dive Center op Jan Thiel. Ik werk ongeveer vijf à zes dagen in de week en maak gemiddeld twee duiken per dag. Ik heb er in totaal al meer dan vierhonderd gemaakt.”

Hoe ben je in deze sport terechtgekomen?
“Dat is heel grappig, eigenlijk. Mijn ex-vriendin won ooit een introductieduik tijdens een bingo. Maar omdat zij epilepsie heeft, mocht zij niet duiken en ging ik in haar plaats. Ik vond het meteen heel erg leuk. Ik houd van water, ik zwom al twee keer in de week. Ook zat ik bij de reddingsbrigade. Na die introductieduik ben ik doorgegaan en heb ik wat diploma’s gehaald. Ik reisde altijd heel veel, maar moest dan na een paar maanden terug naar huis omdat mijn geld op was. Dus moest ik iets vinden, waarmee ik kon reizen en ook geld kon verdienen. In één jaar heb ik al mijn duikdiploma’s gehaald om duikinstructeur te worden.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Dat was tijdens een duik in Ko-Tao in Thailand. Ik was aan het duiken toen ik ineens whale sharks tegenkwam. Die zijn heel uniek. Echt gaaf, want die beesten zijn heel zeldzaam om te zien.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“In deze sport heb ik niet echt een voorbeeld, maar over het algemeen is dat zeker mijn oma. Ze is een heel sterke, lieve en aardige vrouw. Ik heb van haar geleerd hoe je met mensen om moet gaan, iets wat ik zeker kan gebruiken bij mijn beroep als instructeur.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Ooit wil ik nog duiken op de Malediven. Je hebt daar hele grote vissen, van wel vier of vijf meter. Daar zou ik nog heel graag naar toe willen.”

1 reactie op “Vers zweet van duikinstructeur Marcel Klomp”

  1. vroeger toen hij boxtel nederland woonde was hij ook al zo. Ik woon er nog steeds maare zal zeker een keer duikles bij hem komen volgen.