• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ieder seizoen krijgt een aantal Curaçaose talenten een kans in de jeugdopleiding van NEC. Dit keer hebben de partijen besloten geen nieuwe jongens te sturen. Een fikse tegenvaller in de samenwerking tussen NEC en Curaçao. 

“Dit keer zijn er geen talenten die aan de vereisten voldoen. We gaan iets anders doen waar ik nog niet over wil uitwijden”, liet Gregory Elias weten. Hij is namens zijn Fundashon Bon Intenshon (FBI) de geldschieter achter de samenwerking tussen Curaçao en de Nijmeegse eredivisieclub. Jacco Swart, algemeen directeur van NEC, is vooralsnog onbereikbaar voor commentaar.

Persoonlijke stimulans
Nu er dit seizoen geen lokale jongens bijkomen, blijft Timothy Nahr als enige over. De oud-speler van CVV Willemstad speelt voor het tweede seizoen in de A1 van NEC. Eerder zei Nahr al tegen Versgeperst.com dat hij geen extra druk voelt nu hij als enige Curaçaoënaar overblijft, maar dat hij nog steeds iedere dag een stimulans heeft om zo goed mogelijk zijn best te doen.

Drie doelstellingen
De samenwerking tussen NEC, de Nederlandse Antilliaanse Voetbal Unie (NAVU) en FBI bestaat uit drie pijlers. De club uit Nijmegen speelt met Curaçao op de borst om een positief beeld van het eiland uit te dragen. Jaarlijks krijgt een aantal Curaçaose talenten in de leeftijd van veertien tot twintig jaar de kans om zich in Nijmegen verder te ontwikkelen. De jongens worden ondergebracht bij verschillende gastgezinnen. Om iets terug te doen voor deze ‘football drain’ helpt NEC mee met het verbeteren van de plaatselijke voetbalstructuur. Twee keer per jaar stuurt de club een trainer naar het eiland om collega’s bij te scholen.

Contractverlenging?
Het contract tussen NEC en Curaçao loopt nog door tot 1 juli 2011. Of het contract wel of niet wordt verlengd met nog twee jaar, is nog steeds onbekend.  

www.versgeperst.com