• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het zijn drukke tijden voor Leo van Vliet. Naast zijn functie als organisator van de Amstel Curaçao Race is hij sinds vorig jaar bondscoach van de Nederlandse wielerploeg. Zelf bekijkt de voormalig profrenner dat iets anders…

“Ik zie het niet als hard werken, maar als leuk werk.” Een kleine twee maanden voor de Curaçao Race heeft Van Vliet al een aardig deelnemersveld bij elkaar gelobbyd. Op zaterdag 6 november staan onder andere Robert Gesink, Alessandro Petacchi,  Jurgen Vandenbroeck en Andy en Frank Schleck aan de start. “We zijn tot nu toe erg tevreden, maar vorig jaar was het nog sterker. Toen hadden we Tour de France-winnaar Alberto Contador aan de start.”

Zwangerschapspech
Heeft de initiatiefnemer van de Curaçao Race eigenlijk nog andere renners op zijn verlanglijstje staan? “Philippe Gilbert hadden we er graag bij gewild. Toevallig is zijn vrouw uitgeteld in november, dus dat gaat niet lukken.” Begin oktober wordt in Australië het WK verreden. “Hopelijk kunnen we de wereldkampioen nog strikken. Maar uit ervaring weet ik dat het heel lastig is om zo iemand in die korte tijd te contacteren.”

Wereldwijd bekend
Wat in 2002 begon als een kleine wielerwedstrijd is acht jaar later uitgegroeid tot een evenement met aan de start zowel internationale toppers als amateurs uit alle continenten. Het unieke aan de race is dat iedereen zich in kan schrijven en dat je als amateur dus zomaar naast de nummer twee uit de Tour de France kunt fietsen.

www.versgeperst.com