• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Centro BarberCURAÇAO – Bij subkampioen Centro Barber verloopt de voorbereiding een stuk beter dan bij concurrent Hubentut Fortuna. Het vertrouwen is groot bij Barber. Niet gek ook, want een paar dagen voor het begin van de Kopa Antiano versterkte Barber zich met vier (!) nieuwelingen. 

Reginald Martina (Vesta), Norviendel Nahr (Undeba), Jonathan Geertruida (Centro Dominguito) en Edermar La Crus (Undeba) verkassen per direct naar de Antilliaans kampioen van twee jaar geleden. “Dat maakt ons weer een stuk sterker”, vindt scout en bestuurslid Percy Pasial.

Revanche
“Het gaat goed met de trainingsopkomst, die is ruim 70 procent. Ik verwacht niet veel van de Bonaireaanse ploegen. Ik ga er gewoon vanuit dat Hubentut-Barber de finale wordt. Dat zou een mooie kans zijn om revanche te nemen”, analyseert Pasial.

Wéér Hubentut-Barber?
Half augustus verloor Barber in de finale om het Curaçaose kampioenschap nog met 1-0 van Hubentut. Mochten de rivalen elkaar weer ontmoeten, dan is dat al de zesde onderlinge ontmoeting van dit seizoen. Eerder speelden Hubentut en Barber twee keer tegen elkaar in de competitie, eenmaal in de Kaya 6 en de Kaya 4 en één keer in de finale van de Curaçao League.

Onderschatting
Trainer Richinel Eustatius heeft een goed voorgevoel. Toch waakt hij voor onderschatting. “Juventus is een ploeg die het moet hebben van combinatiespel. Real Rincon speelt vooral op de lange bal.” Niet gek dat Eustatius de opponenten uit Bonaire niet wil onderschatten. Twee jaar geleden won Barber in de finale met veel moeite van Juventus: 1-0. Eerder dat toernooi zorgde Juventus voor een daverende verrassing door Undeba met 3-1 te verslaan.

www.versgeperst.com