• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bij Hubentut Fortuna verloopt de voorbereiding op de Kopa Antiano bepaald niet vlekkeloos. De trainingsopkomst is zó laag dat de selectie moet worden aangevuld met jeugdspelers. Een verre van ideale voorbereiding, zo vindt ook assistent-coach Clovis Cordilia.

“Maandagavond waren maar negen van de 22 spelers op de training. Toen heb ik de groep aangevuld met twee jongens van U17”, vertelt Cordilia geïrriteerd. “Je wil toch partijen uitzetten, en dat gaat op deze manier niet. Erg vervelend want zelf ben je er wel iedere keer bij.”

Lage opkomst
De tijd begint te dringen. Aanstaande zondag speelt Hubentut de eerste wedstrijd om de Antiliaanse titel tegen Real Rincon uit Bonaire. De assistent verwacht dat de opkomst vanzelf omhoog gaat. “Donderdag, vrijdag en zaterdag trainen we ook nog, dan zijn er zeker meer jongens. Dat is een beetje de gewoonte hier; in de aanloop naar een belangrijke wedstrijd wordt de opkomst vanzelf hoger.”

Video
Cordila verwacht weinig problemen met de tegenstand uit Bonaire. “Het moet ons zeker lukken de finale te halen. We beginnen zondag tegen Rincon, een ploeg waar we bijna niks van weten. Daarom gaan we vrijdagavond samen met de spelers een video bekijken van de laatste wedstrijden van Real.”

Vervolgverhaal
Donderdag komt Versgeperst.com met een analyse over de voorbereiding van de andere Curaçaose deelnemer, Centro Barber.

www.versgeperst.com