• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Amstel Curaçao RaceCURAÇAO – Alberto Contador mag zich voor de tweede keer winnaar noemen van de Amstel Curaçao Race. De tweede plaats was voor Thor Hushovd, gevolgd door Koos Moerenhout. “Het was een erg mooie wedstrijd,” vertelt Contador enthousiast. 250 Wielrenners deden zaterdagmiddag mee aan de race.

Bekende wielrenners, toeristen en lokale wielrenners verlieten zaterdagmiddag om 14.00 uur Lions Dive & Beach Resort om aan de Amstel Curaçao Race te beginnen. Dit jaar is met 238 amateurwielrenners een recordaantal inschrijvingen behaald. “Tot aan Otrabanda rijden de fietsers nog in een groep,” vertelt koersdirecteur Jan-Peter Klijn. “Vanaf dat punt gaan ze harder rijden. Dit jaar gaan de wielrenners er hard tegengaan, want de lokale renners worden steeds beter. Er zijn ook veel toeristen ingevlogen om met de race mee te doen.”

Aanval
Het einde van de race was erg spannend. Koos Moerenhout en Alberto Contador waren de koplopers. “Bij de brug begon ik in de aanval te gaan,” vertelt Moerenhout. “Ik dacht, laat ik maar wegwezen voordat Contador eraan komt. Het leek me een tactische zet, maar Contador koos het goede moment om in te zetten en haalde me in.” Contador kwam als eerste over de finishlijn. In 2007 eindigde hij ook op de eerste plaats van de Amstel Curaçao Race. Andy Schleck kreeg de prijs voor de beste bergbeklimmer.


Contador finishWinnaar Alberto Contador komt over de finish.

Erepodium Amstel Curaçao Race

Het erepodium van de Amstel Curaçao Race.

www.versgeperst.com