• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose voetbaltoppers weten tegen welke teams uit Bonaire ze het op gaan nemen in de strijd om de Kopa Antiano. Curaçaos kampioen Hubentut Fortuna opent zondag 12 september om 17.00 uur in het SDK-stadion met een wedstrijd tegen Real Rincon.

Op datzelfde moment neemt Bonairiaans kampioen Juventus het op op tegen Centro Barber. Drie dagen later staat de tweede speelronde op het programma. Dat maakte de Nederlands Antilliaanse Voetbal Unie (NAVU) bekend aan Versgeperst.com. Alle vier de ploegen spelen twee wedstrijden, waarna er een stand wordt opgemaakt. De nummers één en twee van deze rangschikking maken op 19 september in één wedstrijd uit wie de laatste Antilliaanse titel pakt.

Aruba
De Kopa Antiano is de hoogste voetbaldivisie op de Nederlandse Antillen. Aan het kampioenschap nemen de twee beste teams van de Curaçao League en de Bonaire League deel. Tot 1986 deden ook de beste teams uit de Arubaanse Division Honor mee. Waar de finale wordt gespeeld, is afhankelijk van welke teams zich voor de eindstrijd plaatsen. Bij een Curaçaos onderonsje wordt deze wedstrijd in het SDK-stadion gespeeld. In alle andere gevallen is het Stadium Municipal op Bonaire de thuishaven.

Volledig speelschema

Zondag 12 september 17.00 uur: Hubentut Fortuna-Real Rincon (SDK)
Zondag 12 september 17.00 uur: Juventus-Centro Barber (Bonaire)
Woensdag 15 september 20.00 uur: Centro Barber-Real Rincon (SDK) 
Woensdag 15 september 20.00 uur: Hubentut Fortuna-Juventus (Bonaire)
Zondag 19 september 17.00 uur: finale Kopa Antiano

www.versgeperst.com