• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

HonkbalCURAÇAO – De Curaçaose honkballers in de VS hebben weer een druk weekend achter de rug. Pitcher Kenley Jansen werd aan de kant gehouden. Roger Bernadina, Andruw Jones en Jair Jurrjens kwamen wel in actie. Jurrjens speelde zelfs zijn beste wedstrijd van het seizoen.

De Dodgers, die de play-offs niet gaan halen, hebben in het weekend twee van hun drie wedstrijden tegen de San Francisco Giants verloren. Coach Joe Torre deed bij de duels geen beroep op Jansen. De Curaçaoënaar heeft eerder dit seizoen zijn debuut gemaakt in de Major League. De jonge werper heeft tot nu toe veertien wedstrijden gespeeld en liet zijn tegenstanders maar twee punten scoren.

Washington Nationals
Bernadina en de Washington Nationals moesten het opnemen tegen de Pittsburgh Pirates. De Nationals wonnen twee van de drie wedstrijden, maar de resultaten maken voor beide ploegen niet zoveel uit want ze zullen de play-offs toch niet halen. Bernadina kwam in beide gewonnen wedstrijden tot één honkslag en één punt.

Geen grote rol
De White Sox van Jones wonnen in het weekend alle drie de wedstrijden tegen de Boston Red Sox. Het waren belangrijke overwinningen voor de White Sox, die nog een kleine kans maken op de play-offs. Jones kwam in twee van de drie wedstrijden in actie, maar speelde met twee honkslagen verder geen grote rol bij de zeges.

Beste prestatie
De beste prestatie van het weekend kwam op naam van Jurrjens. De jonge pitcher speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen en leidde de Atlanta Braves zaterdag naar een 2-0 overwinning op de Florida Marlins. Jurrjens heeft sinds 31 juli al niet meer verloren. De Braves hebben de andere twee wedstrijden tegen de Marlins wel verloren. Toch staat de ploeg uit Atlanta nog steeds aan kop van hun divisie. De kans is daarom nog groot dat zij de play-offs halen.

www.versgeperst.com