• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Vers Zweet - Elmer DurandCURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met gewichtheffer Elmer Durand. Hij is bijna dagelijks in de sportschool te vinden.


Curacao Sport - Vers Zweet Elmer Durand

Wat doe je hier?

“Ik ben bezig met gewichttraining. Ik ga twee keer per dag, vijf dagen per week naar de gym. ‘s Ochtends doe ik een uur lang gewichtheffen en ‘s middags concentreer ik me op mijn conditie. Ik doe dan alleen aerobics en cardio oefeningen. Ik noem mezelf daarom geen bodybuilder, maar gewoon een gewichtheffer.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?

“Ik ben ongeveer 35 jaar geleden begonnen met gewichtheffen. Ik was 15 jaar toen ik Arnold Shwarzenegger in een tijdschrift zag en ik raakte erg onder de indruk van hem. Ik begon toen ook naar de gym te gaan en 35 jaar later kun je me nog bijna elke dag in de gym vinden. Ik vind het nog steeds erg leuk.”

Wat is je mooiste sportmoment?

“Ik kan geen specifiek moment kiezen, maar ik ben wel erg trots dat ik veel kracht heb gekregen zonder steroïden te gebruiken. Dat vind ik het mooiste wat ik tot nu toe heb bereikt. Daar ben ik zeker trots op.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Mijn twee grote voorbeelden zijn Arnold Schwarzenegger en mijn zoon Chaim. Ik ben door Schwarzenegger begonnen met trainen en nu ga ik samen met mijn zoon naar de gym. Het is een soort competitie tussen ons tweeën. Ik raak erg gemotiveerd als ik zie hoe hard hij traint en hoe hij zijn best blijft doen. Zo blijf ik mezelf ook pushen om elke dag hard te trainen.”

Wat is je ultieme doel?
“Mijn motto is ‘look good and be healthy’. Ik wil er lichamelijk goed uitzien, maar daarnaast wil ik ook gezond zijn. Dat is het belangrijkste voor mij. Elke dag trainen, in conditie blijven, er goed uitzien en gezond leven.”

www.versgeperst.com