• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Heineken Regatta_1CURAÇAO – De kop is er af. De eerste zeilboten komen bij de finish binnen en in de Heineken Village is het al gezellig druk. De zaterdag van de Heineken Regatta is begonnen. “Er staat veel meer wind dan we hadden gedacht”, vertelt Karin Wooning van Curaçao Sailing Foundation (CSF).

Optimisten, Beach Cats, Sunfishes, Windsurfers en vijf klassen van de jachten zijn zaterdagmorgen gestart in de St. Annabaai voor de eerste wedstrijd. “De wind valt ons erg mee”, vertelt Karin Wooning van CSF. “We hadden gedacht dat er 7 tot 9 knopen zouden zijn, en dat is héél weinig. Maar er is veel meer wind dan we hadden gedacht”, aldus Wooning. “Bij weinig wind zijn de boten niet stuurbaar, wat de start moeilijker maakt. Gelukkig verliep alles prima, er ontstond dan ook geen schade aan de boten.”

Racing II
Even verderop komen de zeilers al aan de kade. “We zijn tweede geworden!”, vertelt Pitosh Heyden enthousiast. Hij zeilt op de Merling in de Racing II. “Het was nog spannend. We kwamen samen met Chamba 2 aan in de baai, maar zij waren ons net voor”, vertelt de zeiler. De boot Demarage 3 werd derde. “Het is niet leuk om tweede te worden, maar we gaan uiteindelijk winnen. Houd ons maar goed in de gaten!”

wedstrijd-_1

wedstrijd_2


1 reactie op “‘Het is niet leuk om tweede te worden’”

  1. Uiteindelijk ook daadwerkelijk kampioen geworden van Racing II! 🙂