• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Just Van Aanholt Youth OlympicsCURAÇAO – Het zijn mooie tijden voor Just van Aanholt. De jonge zeiler landde maandag op Hato met de bronzen medaille die hij op de Youth Olympic Games heeft gewonnen. Vandaag wordt hij in het zonnetje gezet op de website van de World Olympians Association (WOA).

De WOA feliciteert Van Aanholt met zijn wereldprestatie in Singapore en laat enkele leuke foto’s van de zeilbelofte op de site zien. De overwinning van onze zeilheld wordt in het nieuwsbericht ‘wonderbaarlijk’ genoemd. De WOA is een associatie van ex-Olympische sporters die onder andere fair play, milieubescherming, antidoping en antidrugsgebruik promoot.

Erepodium
De 14-jarige Van Aanholt haalde op zijn laatste race een achterstand van zes punten in en won de eerste Antilliaanse medaille op de Jeugd Spelen. Het is nog maar de tweede keer dat een Antilliaanse sporter op Olympisch niveau een plak heeft binnengehaald. Windsurfer Jan Boersma stond tijdens de Zomerspelen van ’88 in Seoul met zilver op het erepodium.

Curacao Sport - Just Van Aanholt Youth Olympic Games









Just van Aanholt op het moment dat hij zijn laatste race in Singapore won.
Bron: World Olympians Association

1 reactie op “WOA feliciteert Van Aanholt”

  1. Benieuwd of de MAN en PS leden deze jongen ook als echte yu di korsou zullen zien en trots zullen zijn op de ‘antilliaanse’ medaille..