• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Wat leuk voor het jeugdzeilen. Dit moet een enorme stimulans zijn voor het jeugdzeilen op Curaçao.” Dat was Cor van Aanholts eerste reactie op het Olympisch brons van zijn zoon Just. De zeilheld landde gistermiddag op Hato na een lange reis vanuit Singapore.

Bij de aankomstruimte werd de uitgeputte Just verwelkomd door familie en vrienden. “Geweldig om dit allemaal mee te maken en te merken hoe iedereen meeleeft”, reageerde Just terwijl zijn vrienden zijn glimmende medaille bespeuren.

Jacques Rogge
Nadat hij tijdens de laatste race in het klassement opklom van de vierde plaats naar het brons stroomden de felicitaties binnen. Zelfs Jacques Rogge, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comite (IOC), kwam hem persoonlijk feliciteren. Maar wat ging er door hem heen tijdens die fameuze laatste race? “Van tevoren stond ik  zes punten achter op de nummer 3. Ik wist dus dat het heel moeilijk was om een medaille te winnen. Toen ik aan kop lag schoot het echt even door me heen dat dit misschien wel een medaille ging worden.”

Wonderbaarlijk
Volgens Cor van Aanholt is de prestatie van zijn zoon een groot wonder. “Dit had echt niemand verwacht. Voor de Youth Olympics wisten we dat van de 30 zeilers een plaats in de top 15 goed mogelijk moest zijn. Als hij bij de eerst 10 zou eindigen, zouden we al tevreden kunnen zijn. Top 5 zou een wonder zijn en een medaille, daar rekenden we eigenlijk niet eens op.”

www.versgeperst.com