• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Het was een geslaagde avond voor de Curaçaose profhonkballers in de VS. De Washington Nationals, Atlanta Braves, Chicago White Sox en Los Angeles Dodgers wonnen gisteren alle vier. Bij de Nationals en de Braves was een belangrijke rol weggelegd voor Roger Bernadina en Jair Jurrjens.

Bernadina zorgde in zijn eentje voor twee honkslagen en drie punten. Zijn ploeg Washington Nationals versloeg de Florida Marlins met 9-3. De Nationals hebben hun laatste drie wedstrijden gewonnen, maar met 57 overwinningen en 75 nederlagen blijven zij wel de hekkensluiter van de National League East.

Koploper
Jurrjens stond maandagavond op de werpheuvel tegen de New York Mets. De pitcher van de Braves had acht strikeouts en liet de Mets maar drie punten scoren. De Braves wonnen met 9-3 en blijven daarmee met drie wedstrijden voor op de Philadelphia Phillies aan kop in de NL East.

Andruw Jones
Andruw Jones begon op de bank en moest genoegen nemen met een invalbeurt tegen de Cleveland Indians. Het lukte de lokale ster van de Boston White Sox niet om een honkslag te maken, maar zijn ploeg won uiteindelijk wel met 10-6. De White Sox hopen de play-offs nog te halen en moeten daarvoor een achterstand van vier wedstrijden wegwerken over hun laatste 31 duels.

Kenley Jansen
Pitcher Kenley Jansen hoefde niet in actie te komen voor de Dodgers. Zijn ploeggenoot Hiroki Kuroda verving Jansen met verve. Tegenstander Philadelphia Phillies kwam mede door knap pitchwerk van Kuroda tot slechts één honkslag in de hele wedstrijd. De Dodgers wonnen met 3-0 en blijven op de vierde plaats in hun divisie, de National Leage East.

www.versgeperst.com