• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - TennisCURAÇAO – De Antillen zijn vijfde geworden tijdens een Caribische tenniskampioenschap waar vijftien landen aan meededen. Het kampioenschap voor jongens en meisjes onder de 13 jaar vond zaterdag plaats op Curaçao en werd georganiseerd door de Nederlandse Antilliaanse Tennis Federatie (NATF).

Daynisja Ricardo, Sharrienne Ricardo, Zena Regaud, Marilene Willemse, Sergei Pinto, Edan Martis en Malik Levens zijn de jonge talenten die namens de Antillen hebben meegedaan. Daynisja Ricardo won brons door de Arubaanse Natascha Esschendal te verslaan. Zij vormde samen met Sharrienne Ricardo ook een dubbelkoppel en behaalde daar een zilveren medaille. Barbados won goud bij het dubbelspel.

Ervaring opdoen
Het bijzondere aan het toernooi is dat de jonge tennissers, los van het resultaat, de hele week konden blijven spelen. “Verliezers konden tot het einde blijven doorspelen, ook als ze al eerder waren uitgeschakeld”, aldus Kenneth Hennep, voorzitter van de NATF. De jongeren konden zo ervaring opdoen om in de toekomst op mogeelijk hoog niveau competitief tennis te spelen.

Vijftien landen
Tijdens de ITF Caribbean Development deden vijftien landen mee. Aruba volgde de Antillen op de zesde plaats in het totaalklassement. Bij de meisjes won Kiana Marshall uit Barbados terwijl Cristopher Rego uit Bermuda de grote winnaar werd bij de jongens.

www.versgeperst.com