• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Girobank Nationale Kampioenschappen zijn dit weekend goed verlopen. Zaterdag werden de kampioenschappen voor kinderen gereden en zondag was het de beurt aan de volwassenen. Het parcours vond plaats op Koraal Tabak.

Zaterdag reden kinderen tussen de 6 en 15 jaar het parcours. Voor de kinderen waren er tien titels te winnen, vijf voor de jongens en vijf voor de meisjes. “Het heeft geen zin om een overall tournament te doen zoals bij volwassenen. Een 6-jarige maakt geen partij tegen een 13-jarige,” zegt Loek Smit van Cycling Curaçao. Oinki, het mascottevarkentje van de sponsor Girobank overhandigde de kinderen gevulde enveloppen met spaarbankboekjes.

Veel bekijks
De kampioenschappen trokken veel bekijks. Het was druk rondom het parcours en de heuvel boven de route stond vol met bezoekers. “Vanaf boven kon je goed zien welke kinderen de juiste techniek beheersen. Het leuke van deze route was ook dat het dwars over de crossbaan ging, ” zegt Smit.

Hitte en harde wind
Smit: “Het was geen gemakkelijke route in verband met de hitte en de harde wind waar tegenin gefietst moest worden. De steile heuvels, vele bochten afgewisseld met rechte stukken zorgden ervoor dat de bikers kracht met techniek moesten combineren om de route uit te rijden. Desondanks was het een veilige route en zijn er geen vervelende situaties ontstaan.”

Senioren
Zondag reden de volwassenen de kampioenschappen waarin wel één algemeen kampioen werd gekozen uit de mannen en de vrouwen. De vrouwelijke winnares is Carla Verheggen van Bonaire. Bij de ‘elite’ groep van de mannen was Barry Bakker de eerste over de streep. De rest van de uitslagen is te vinden op de website van Cycling Curaçao.

Curacao Sport - Girobank Nationale Kampioenschappenwww.versgeperst.com